VEM ÄR VI?

Dahl & Dahl är en designduo mitt på Österlen bestående av Louise Rosendahl och Maria Dahlgren. Vi ritar trädgårdar till privatpersoner och bostadsrättsföreningar efter er budget och era önskemål. Vi är passionerade vad gäller alla typer av trädgårdar och kan ta fram både skissförslag för inspiration och ritningsunderlag för anläggning. Tillsammans skapar vi trivsamma trädgårdar som är svåra att slita sig ifrån!

VAD GÖR OSS UNIKA?

Vi erbjuder en bred kompetens inom både trädgårdsdesign och landskapsarkitektur. Vi har dessutom erfarenhet av arbete på plantskola, och har därför god växtkunskap vad gäller allt ifrån lökväxter och perenner till buskar och träd.

Rätt växt på rätt plats är en förutsättning för att skapa en vacker trädgård som håller i längden! 

Vi samarbetar med plantskolan- och anläggningsteamet på Växtkraft i Skåne-Tranås och kan därmed projektera hela er trädgård om så önskas.

HUR VILL DU ATT DIN TRÄDGÅRD SKA VARA?

Vill du mötas av en rofylld oas med ljudet av porlande vatten... eller kanske en färgstark palett med perenner och buskar som blommar hela säsongen... eller varför inte en stilren asiatisk trädgård med svajande bambu...? 

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt i trädgårdsdjungeln!

KONTAKT

+

Louise Rosendahl

Louise är utbildad trädgårdsingenjör med inriktning på design vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Under hennes utbildning på Sveriges Lantbruksuniversitet vann hon sponsring till att anlägga och ställa ut sin egendesignade idéträdgård på Sofieros trädgårdsfest år 2016.

 

Louise har även deltagit som trädgårdsrådgivare åt SLU:s monter på Malmö Garden Show, fyra år i rad. 2018 och 2019 ställde Louise ut visningsträdgård på Österlen Garden Show i samarbete med Växtkraft Rosenhagen.

 

Sedan 2015 har Louise frilansat som trädgårdsdesigner och hjälpt många privatpersoner runtom i södra Skåne med att förverkliga sina trädgårdsdrömmar.

 

Maria Dahlgren

 

Maria är utbildad landskapsarkitekt vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Sedan 2016 har Maria jobbat som trädgårdsdesigner åt privatpersoner och bostadsrättsföreningar i Sydvästra Skåne.

Maria är även utbildad inredningsarkitekt och jobbar därför ofta rumsligt med sina trädgårdar. "Att kunna njuta av olika rum i trädgården är viktigt, man får chansen att skapa ombonade miljöer på det sättet". 

Maria har även varit medverkande vid flertalet trädgårdsmässor, såsom Hampton Court Garden Festival i London (2013), Malmö Garden Show (2017), Sofiero Den Stora Trädgårdsfesten (2018), och Österlen Garden Show (2019/2020).